fbpx
Workshop tips

Varför alla borde teckna

När vi tecknar tar vi en möjlighet att sakta ner och att uppskatta hur den visuella världen fungerar. Genom att utveckla denna färdighet tränar vi oss i att se. Vi får också en djupare förståelse för vår omgivning och lär oss ett universellt språk.
Man kan använda olika skisstekniker som ett kraftfullt verktyg för innovation, för att kommunicera komplexa koncept och för att engagera människor. Organisationen “Big Draw” ordnar festivaler för att teckna runt om i hela världen med syftar till att få alla att rita. “Vi vill att alla ska upptäcka allt det som teckning kan vara och användas till. Teckning handlar om att se och att tänka. Det handlar om medveten närvaro och mindfulness i sin renaste form. Det är både konst och kommunikation och det hjälper oss att förstå världen och respektera den mer.

Drawing is a means of obtaining and communicating knowledge – John Ruskin

Konstnären och illustratören Lisa Ling har arbetat med undervisning inom bild och konst sedan 2002. För henne är ritkonsten är grunden för att förstå hur man skapar former med volym. Att teckna är en lättillgänglig teknik för att få utlopp för kreativitet och idéer. Annars gör Lisa helst starka kvinnoporträtt i olja.

Träffa Lisa och lära dig teckna med henne. Workshopen passar alla, mer erfarna såväl som de som tror sig att inte kunna teckna alls! Boka din plats på Skillbreak.

 

Tags  

You Might Also Like

Comment

Comments are closed.